9 Eylül 2011 Cuma

ÇALIŞAN ANNELERİN ARKASINDA YİNE BAŞKA BİR KADIN VAR...

Profosyonel iş hayatında çoğu zaman dile gelen ve birçok ortamda da onaylanan bir iddia vardır ki, çalışan kadınların en büyük rakipleri hemcinsleridir. Bu durum da iş hayatında güvensizliklere ve bazı durumlarda iş kadınlarının, erkek yöneticiler ile çalışma isteğini desteklemektedir. Bu sözüm bir genelleme, tabiki her ortam için geçerli değildir. Kişisel görüş ve gözlemlere dayanır.

Ancak bazı durumlar vardır ki, iş tam tersine döner... Kadın 'anne' olduktan sonra bir anda başka bir kadın, çalışan annenin kariyerinin devamının en büyük destekçisi oluverir.

Bazen annelerimiz, emeklilik hayallerini bir kenara bırakır ve yerini yurdunu bırakıp, torununa bakabilmek için yeni bir mücadelenin içine giriverir. Biz Türk aile kültürünün en büyük göstergesidir aslında bu yardımlaşma... En zor durumlarda bir anda bir araya gelir ve birbirimize yardımcı oluruz.

Bazen de büyük aile imkanları olmayan, çalışan annelerin yardımına, başka bir kadın 'bakıcı anne' adı ile destek verir. Bu durum karşılıklı kazanç-kazanç dengesine geldiğinde işler yolundadır. Bakıcı annenin de ailesi vardır, 'O' da çocuk okutmaktadır. Biz de onların hayatının destekçisi oluruz bir anda.

'Kariyer de yaparım, Çocuk da 'derken' bizi ve ailemizi destekleyenlerin değerini bilelim.

Aslıhan Gönülal Erdoğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder