17 Ağustos 2011 Çarşamba

CAROLINE ANKARA'DA.... Şevval'a ablalık yapıyor..

Yaz dönemi birçok çocuklu aile için bir sorun haline gelebiliyor. Çünkü tüm yıl okula gitmiş çocuklarının artık yaz aylarında evde olmasını ve tüm özgürlüğü ile normal bir çocukluk zamanı geçirmesini istiyoruz. Sorun şu ki, çalışan aileler yazları da çalışıyor. En fazla 2 hafta izin alabilseniz bile geriye kalan 8-10 haftada çocuklarını kime emanet edeceklerini bilemiyorlar. Aile büyükleri yardımcı olmaya çalışsa da onların da bir hayatı olduğunu biliyoruz. Onlar da zamanında çalışmış, çocuklarını büyütmüş, şimdi de yazlıklarında 1-2 ay dinlenmek ve arkadaşları ile zaman geçirmek istiyorlar. Peki biz çalışan aileler....

Bu dönemi bazıları yaz okulları ile, bazıları çocukları yazlıklara gönderme yöntemi ile bazıları da Türk ve yabancı üniversite öğrencilerinden destek alarak geçirebiliyorlar.

Yabancı bir kültürü evinde yaşamak isteyen Emine hanım ve eşi bu yaz Caroline'i evlerinde misafir ettiler. Bu tecrübeden çok memnun kaldılar. Ailemiz Fransız kültürü hakkında canlı bilgi alırken, Caroline 'de Türk kültürünü tüm detayları ile öğrendi. Şevval tek çocuk, şimdi bir ablası olduğunu biliyor ve kendine daha fazla güveniyor.

www.evdecocukvar.com
Aslıhan Erdoğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder