23 Ağustos 2011 Salı

BİR KİŞİ HAKKINDA KİŞİSEL GARANTİ VEREN VARSA... Birkez daha düşünün...

Çalışan anneler, çocuklarımıza bakacak, okul dönüşü onları karşılayacak kişileri, evimizin temizliğini-ütümüzü yapacak, yemeğimizi pişirecek kişileri ararken hep endişe içindeyiz. Çevremize soruyoruz... Ailemizden yardım istiyoruz... Danışmanlık firmalarını arıyoruz... Ama hep aynı endişe içimizde... Acaba gelecek kişi güvenilir mi? Evimi, çocuğumu emanet edeceğim ama başıma neler gelecek? Bir de hep kötü hikayeler dolaşıyor etrafta...




Şimdi büyük şehirlerde çalışan bir kadının durumunu tam anlayamayan biri hemen düşünebilir ki ' Zaten evin işini yapmak, yemek yapmak, ütü yapmak, çocuğuna bakmak, dersleri ile ilgilenmek bir annenin görevi değil mi? Çalışacam diye inat edip, bir de bu işleri yaptıracak başka bir kadın mı arıyor? ' Hatta bazı kadınlar kazandıkları tüm maaşı evinde çalıştırdığı kişiye veriyorlar. Ne anlaşılmaz bir durum değil mi?

www.evdecocukvar.com


Aslıhan Erdoğu



Gelişen toplum, eğitimli bireyler, ekonomiye katkı derken artık erkeğin ve kadının görevleri birbirine çok yaklaştı. Kadın da ciddi bir beyin gücü ve emek... Çocuklar bile çalışan anne profillerini istiyorlar rol model olarak kendilerine. Çalışan kadın hem eşine hem de çocuklarına bakımın dışınca çok büyük bir destek ve örnek oluyor. Üstelik çalışan kadın sayesinde mesleki eğitim almamış ev hanımlarına da yeni iş alanları oluşuyor. İstihdam imkanı artıyor bir anlamda.




Peki evimizde çalıştıracağımız kişiye nasıl güvenebiliriz derseniz? Ben sayısız kişi ile görüştüm ve görüşüyorum. Aileler kendilerini rahatlatmak için hep soruyorlar ? ' Güvenibilir biri midir? Daha önce çalıştınız mı? Garanti verebilir misiniz ? gibi...




Şimdiye kadar daha önce çalışmış bile olsak, referanslar çok iyi konuşuyor bile olsalar söylediğim bir tek cümle var... 'İnsana garanti olmaz. Gözlemlemeyi ve denetlemeyi her zaman siz yapmalısınız.' İnsan değişken ve psikolojisi olan bir canlıdır. Hangi durumda ve psikolojide olduğunu tespit etmek ve bu durumun sürekliliğini garanti etmek mümkün değildir. Düşünsenize birkez çevremizde çok tanıdığımız hatta ailemizden bireyler için bile bazen 'O'nu hiç tanıyamamışım. Hiç böyle biri değildi. Beni çok şaşırttın.' gibi cümleler sarfetmez miyiz zaman zaman. Hatta 40 yıl bir yastığa baş koymuş olmak terimi vardır kültürümüzde ama bazen 'Kırk yıllık eşimi hiç tanımamışım.' diyen kişilere rastlarız.








Lütfen unutmayınız... Size, bu kişi 100% güvenilirdir diyen biri varsa bir kez daha düşünün.




Bazen öyle düşünmek isteriz. Bu durum bizi rahatlatır, ancak çocuğumuz söz konusu olunca her zaman şüpheci ve takipçi olmakta fayda var diye düşünüyorum.








Aslıhan Erdoğu










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder