18 Ocak 2012 Çarşamba

SİZ İŞKOLİK MİSİNİZ ?

Sizce, işkolik misiniz? İşe ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Eve döndüğünüzde de iş ile ilgileniyor musunuz? Çalışmadığınız zaman suçluluk duyuyor musunuz? Fazla çalışmanızın arkasında hep mantıklı bir sebep buluyor musunuz? Aile ve yakınlarınıza, hobilerinize yeterince zaman ayırabiliyor musunuz? Sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunabiliyor musunuz?

Tüm bunlarsizde varsa, o zaman işkolik olma yolunda ilerliyor olabilirsiniz.


İşkoliklik ile işe adanmışlık zaman zaman karıştırılabilir. Ancak işkoliklik aslında olumsuz bir davranış şeklidir ve sizde bazı fiziksel sorunlar yaratabilir: Dalgınlık, unutkanlık, İsteksizlik, Çöküntü, huzursuzluk, Konsantrasyon güçlükleri, Performans düşüklüğü,Sinirlilik, Uyku bozuklukları gibi... Bazı bedensel sorunlar da yaratabilir: Hipertansiyon, kalp hastalıkları, Omuz, boyun, sırt ve bel ağrıları, Sindirim sistemi Bağışıklık sistemi işlev bozuklukları, sık hastalanma, Stres temelli sağlık sorunları gibi...


İş yaşam dengenizi korumak için sosyal faaliyetlerinizi, aileniz ve çocuklarınıza ayırdığınız zamanı, kendinize ayırdığınız zamanı, spor, kültürel faaliyetler ve hobileriniz için ayırdığınız zamanınızı yok etmeyin.


Sağlıklı beyinler sağlıklı vücutlarda olur ve verimli olmak için işkolik olmanıza gerek yoktur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder